Alles over veiligheid rondom recreatie steppen

Veiligheid is erg belangrijk. Wanneer je buiten speelt, op straat of op de stoep, je moet altijd om je heen kijken of er bijvoorbeeld geen auto’s aan komen. Ook bij steppen is het belangrijk om te weten waar je mag steppen en waar bijvoorbeeld niet. Daarnaast kan je extra goed voor je lichaam zorgen door bijvoorbeeld een helm en knie- en elleboogbeschermers te dragen. Hoe zit dat eigenlijk? Mag je wel op de straat steppen? Moet je een helm dragen en wat kan je nog meer doen om veiligheid te waarborgen? Je leest het in deze inspiratie.

Je bent lekker buiten aan het steppen. De tijd staat even stil. Je geniet van de wind door je haren en je bent even helemaal in je eigen wereld. Tot je opeens een harde toeter hoort van een auto die er langs wil; jij staat midden op de straat. Oeps…

Waar mag je niet steppen?

Niet iedereen doet het altijd goed, maar officieel mag je niet op de straat steppen, zelfs niet op het fietspad… Op straat rijden auto’s soms 30 of wel 50 km/h, jij of de auto kan dan niet snel genoeg uitwijken als je elkaar niet gezien hebt. Op een fietspad zie je fietsers die van a naar b proberen te komen. Wanneer daar kinderen tussen steppen die vaak omdraaien, met elkaar praten tussendoor en trucs proberen te doen, kan het zijn dat fietsers (die misschien wel een e-bike hebben) niet snel hierop kunnen reageren.

Waar mag je wel steppen?

Natuurlijk zijn er ook straten en fietspaden die niet zo druk bezocht worden, waar je dus eigenlijk prima kan steppen. Een doodlopende straat of een woonwijk of woonerf kan je ruimte bieden en weinig snelverkeer, maar kijk altijd goed om je heen. Op de volgende locaties mag je wél steppen:

  • Op de stoep
  • Skatepark
  • Schoolplein
  • Speeltuin
  • Woonerf
  • Eigen terrein

Heb je bijvoorbeeld een grote parkeerplaats voor je huis of een grote tuin, dan kan je daar lekker steppen. Tip! Maak een parcours met stoepkrijt die je moet volgen of zet attributen op de grond zodat je lekker kan slalommen.

Naast steppen op de stoep kan je natuurlijk ook steppen op een schoolplein of speeltuin in de buurt of een skatepark. Een skatepark heeft vaak een mooie gladde ondergrond waardoor je snel vooruit komt, goed je trucs kan oefenen en je steps minder te verduren hebben. Dit is dus een ideale locatie zelfs!

Draag bescherming

Veiligheid is een belangrijk onderdeel van buitenspelen, waar je eigenlijk niet te veel zorgen over wil maken. Daarom is het belangrijk om een goede basis te leggen in veiligheid. Het dragen van een helm, kniebeschermers en elleboogbeschermers is daarom een kleine moeite en het scheelt je heel wat helende korstjes. Een autocoureur draagt ook een helm en neemt nog veel meer veiligheidsmaatregelen, jij als beginnend coureur kan dat dan ook 😉 .

Veiligheid: check?

Heb een mooi plekje in je woonomgeving gevonden waar je kan steppen? Denk bijvoorbeeld aan een pleintje, een speelveld of schoolplein, waar je lekker de ruimte hebt om met je vrienden te steppen. Super! Veel plezier! Benieuwd naar de steppen van JD bug? Check hier de verkooppunten of kijk op Stepshop.nl.

Distributeur JD BUG in de Benelux

Contact

Gooiker Step Trading 
Kanaalstraat 31
7553 GP Hengelo (NL)

T: 0031 (0)74-2919903
E: info@stepshop.nl

Openingstijden

ma: 09.00 - 17.00
di: 09.00 - 17.00
wo: 09.00 - 17.00
do: 09.00 - 17.00


Ontwerp en ontwikkeling door Comyoo | creatieve studio