Skip to main content

Wat is het verschil tussen een vouwstep en een stuntstep?

De meeste steppen die je onder kinderen ziet, zijn vouwsteppen. Maar wat nou als je een stapje verder wil? Is een stuntstep dan wat voor jou. In deze inspiratie vertellen we meer over het verschil tussen een vouwstep en een stuntstep.

Wat is een stuntstep?

Stuntstep
Stuntstep

Met een stuntstep kan je verschillende soorten trucs uitvoeren. Dit kan niet met een normale vouwstep omdat een stuntstep van steviger is. De stuntstep zal dus niet bij de eerste beste sprong uit elkaar vallen. Verder is een stuntstep niet vouwbaar in vergelijking met de normale vouwstep, op die manier kan de stevigheid van de step worden gewaarborgd. Daarnaast zijn de wielen van een stuntstep kleiner om zo op kleine afstand goed te kunnen versnellen. Het stuur van een stuntstep staat ook vast, maar er zijn daarentegen wel verschillende lengtes te koop en er zijn mogelijkheden om andere sturen te kopen bij een bepaald soort step. Maar ook de keuze tussen het soort deck, verschillende materialen of wielmaten. Er kan dus eindeloos worden gecombineerd. 

Waar gebruik je een stuntstep?

Omdat je met een stuntstep veelal trucs doet, heb je vaak meer ruimte nodig heeft om ze goed en veilig uit te voeren. Stuntsteppen wordt dan ook het meest gedaan in skateparken en dat raden we ook zeker aan. Je hebt de ruimte en kan optimaal je trucs uitvoeren en oefenen. Daarnaast deel je je uitdaging met vrienden die ook in skateparken te vinden zijn en kan je van elkaar leren. En natuurlijk heb je niet overal de tofste hellingen en attributen om te stunten en in een skatepark vaak wel. Er zal ongetwijfeld een skatepark in jouw buurt te vinden zijn. Kan je er al een bedenken? 

Wat is een vouwstep? 

Vouwstep
Vouwstep

Een vouwstep is een step die je, zoals de naam al zegt, op kan vouwen. Op die manier kan je een step makkelijk opbergen en eventueel vervoeren wanneer je je step mee wilt op vakantie. Een vouwstep kan je ook gemakkelijk verhogen of verlagen. Deze step heeft ook wat vering erin zitten en wat speling. Dus ben jij niet van plan met deze step naar een skatepark te gaan dan is dit de juiste step voor jou. Deze step gebruik je met name om mee te spelen en om lekker mee te crossen. Steppen in een speeltuin of op de stoep is hier een mooie plek voor. 

Waar gebruik je een vouwstep? 

Een vouwstep kan je overal gebruiken. Op de stoep, in een speeltuin, op vakantie etc. Omdat het opvouwbaar is biedt het deze mogelijkheden ook. Wil jij steppen op die ene leuke vakantie in Frankrijk? Dan kan je de step makkelijk vervoeren. Maar ook je eigen tuin of je schoolplein kan een mooie locatie zijn om te gaan steppen met je vouwstep. Wil je meer weten over veiligheid rondom steppen en waar je bijvoorbeeld wél mag steppen? Dat lees je in deze inspiratie.

Wil je meer weten of wil je graag een step aanschaffen, check dan hier de verkooppunten of kijk op stepshop.nl.

 

Twee vouwsteppen van JDbug
Twee vouwsteppen van JDbug