Skip to main content

Welke stunts kan jij doen op je (stunt)step?

Een stuntstep of vouwstep kan je gebruiken om snel op je bestemming te komen, om te bewegen en gezond te blijven. Ook kan je veel plezier beleven aan steppen, wanneer je er bijvoorbeeld mee stunt of trucs mee doet. Als steppen een van je hobby’s is, kan het zijn je meer wil je meer leren. Doe jij al veel trucjes en ben je benieuwd naar meer stunts? Wil je weten met welke step je het beste kan stunten of hoe hard je zou kunnen op een step? Lees dan gauw verder!

Soorten steppen, bijvoorbeeld stuntstep

Er zijn verschillende soorten steppen, kindersteppen, straatsteppen en stuntsteppen. Binnen deze categorieën heb je ook weer verschillende soorten, maten en kleuren. Benieuwd welke step het beste bij jou past? Check dan deze inspiratie. Wil je graag stunten en trucs doen, dan is de stuntstep gemaakt voor jou.

Hoe hard kan je eigenlijk steppen?

Wil jij graag het recordsnelheid steppen verbeteren? Dan moet je wellicht nog even oefenen, het record ligt namelijk boven de 40 km/h, maar dat is een step met wielen zo groot als een fietswiel…

Er zijn verschillende factoren aan een step die invloed hebben op je snelheid. Denk hierbij aan de grootte van de wielen, de hardheid van je wieltjes, het gewicht van je step (met jou erbij op), etc. Voor een streetstep of een stuntstep is het super knap als je 20 km per uur haalt, lukt jou dit?. Maar je kan natuurlijk nog sneller, heb jij een helling in de buurt? Dan kan je bult af nog meer vaart maken. Let wel op de veiligheid, lees hier meer over veiligheid.

Stunten 

Wist je dat je ook toffe trucs kan doen met je step? Er zijn veel verschillende manieren om een trucs uit te voeren met jouw step. Je kan hier het beste een stuntstep voor gebruiken. De stuntstep is wat steviger, op maat voor jou en onderdelen speciaal voor stunt gebruik. Ooit gehoord van de ‘Tailwhip’? Of van de 360? Bekijk de lijst hieronder eens voor inspiratie.

  • X-up: Spring met je step in de lucht en draai je stuur 90-graden in de lucht. Wanneer je weer gaat landen draai je je stuur weer terug, dit wel vóórdat je weer bent geland. Je handen blijven tijdens deze sprong in hun grips. Succes!
  • Wheely: Deze populaire truc ken je waarschijnlijk wel. Je maakt wat vaart met je step en verplaats je gewicht naar de achterkant van je step zodat je voorwiel van de grond komt. Hoe lang houd jij het vol om op één wiel te rijden?
  • Pogo: Zorg dat je met beide voeten op de achterkant van je step gaat staan, op je wiel. Hop nu op-en-neer. Deze naam van deze truc komt van de welbekende pogo stick, de stok waar je op kan springen.
  • Tailwhip: Maak vaart met je step en spring in de lucht. Zorg dat je step ook van de vloer komt maar niet aan je voeten blijft ‘plakken’. Je deck gaat namelijk 360-graden draaien, een heel rondje! Wanneer je net in de lucht bent, duw met je rechtervoet je deck naar links zodat het een draai kan maken. Land dan met twee voeten weer terug op je step. Dit kan nog een flinke uitdaging zijn, ga jij ‘m aan? Was het een makkie voor je? Daag jezelf dan uit en probeer je deck 2 rondjes te laten draaien. Succes!

Ben je op zoek naar een stuntstep? Check hier de verkooppunten van JD Bug of kijken op stepshop.nl.