Skip to main content

Wanneer en hoe moet je onderdelen van je step vervangen?

Als je veel stept, kan het wel eens zijn dat onderdelen van je step vervangen moeten worden. Maar hoe werkt dat? Wat zijn de mogelijkheden? En hoe snel slijt jouw step? Als je (veel) stunt met je step, is de kans groter dat onderdelen sneller vervangen moeten worden. Gebruik je je stel veelal op de stoep, het speelplein en alleen om lekker rondjes te steppen, zullen de onderdelen een stuk minder snel slijten.

Levensduur van je wieltjes

Wanneer je bijna elke dag wel op de skatebaan te vinden bent en veel stunt en rijdt met je step, kan het zijn dat de wieltjes slijten. Step je bijvoorbeeld elke dag? Dan zouden je wieltjes ongeveer een jaar mee kunnen gaan. Dit is natuurlijk afhankelijk van de intensiteit waarmee je je step gebruikt. Ook kan je letten op de ondergrond waar je op stept. Steppen op asfalt zal wellicht minder schade doen op lange termijn dan bijvoorbeeld kiezeltjes. Een wielsetje voor je stuntstep kost ongeveer 40 euro.

Wielmaat nieuwe wieltjes

Wanneer je bijvoorbeeld je wieltjes wilt vervangen, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Een belangrijke is: de maat van je wielen. Je wielen moeten namelijk wel passen in je frame. Wanneer je je oude wieltjes meet en zoekt naar die betreffende maat op bijvoorbeeld Stepshop, kan het zijn dat je ze niet kan vinden. Neem dan de maat die ietsje groter is dan dat wat je had opgemeten. Je wieltjes kunnen namelijk zo veel slijten, dat ze een paar cm kleiner zijn dan toen je ze kocht. Twijfel je? Neem contact op met de experts van Stepshop!

Wieltjes zelf vervangen

Wieltjes zijn onderdelen die je prima zelf vervangen. Kijk en onthoud goed hoe je je oude wieltjes eraf hebt gehaald en zet je nieuwe wieltjes er op dezelfde manier weer aan. Kom je er echt niet uit of heb je vragen, kun je altijd langskomen in de showroom van Stepshop en dan helpen we je graag!

     

Nieuwe griptape

Naast wieltjes kan je ook andere onderdelen van je step vervangen; zoals bijvoorbeeld het griptape. Je griptape is een sticker met een ruw laagje, het lijkt een beetje op schuurpapier. Je griptape zit op je deck waar je op staat als je stept. Je griptape kan je vervangen omdat deze bijvoorbeeld is gaan slijten omdat je er veel op staat of bijvoorbeeld omdat je een nieuwe print wil. Kijk hierbij ook goed naar de maat van je deck zodat je weet hoe groot je griptape moet zijn.

Grips vervangen

Ook je grips, dus je handvaten, kan je vervangen. De grips haal je er vaak met een draaiende beweging er zo af. Misschien zijn je grips wel zo gebruikt en versleten, dat er scheuren in zitten en je ze er zo af kan halen. Wanneer je nieuwe grips erop wilt zetten, kan dit soms stroef gaan. Wij geven je een tip! Gebruik géén afwasmiddel om je grips vast te maken. Afwasmiddel maakt namelijk vetvrij en plakt nooit. Het zal er juist voor zorgen dat je grips nooit stevig vast zitten, maar altijd blijven glijden. Wat je wel kan gebruiken is haarlak, of een lekker natuurlijk middel: speeksel. Het klinkt misschien gek, maar het werkt goed! Heb je toevallig een luchtcompressor in huis, dan kan je daarmee perfect je nieuwe grips op je step zetten, je haalt de lucht uit je handvatten en je grips zitten muurvast! 

Heb je andere vragen over het vervangen van onderdelen van je je step? Neem dan contact met ons op of kom langs in de winkel. We helpen je graag.